Proximament
ciència ficció

Xenogénesis 01 Amanecer Octavia E. Butler

Com Lectura a viva veu (castellà) cada dijous i divendres de 19 a 20 hores emetent en directe des de l’univers.

Que Una trilogia imprescindible, de ciència-ficció de la bona, dura, complexa, sense concessions a l’evasió; ha estat molt valorada per la crítica literària feminista, i es pot llegir també des d’una perspectiva queer i pacifista, perquè tracta el tema dels gèneres i les seves alternatives, de la violència, la guerra, el poder…

“La irrupció en els últims anys i a nivell internacional de membres de col·lectius infrarepresentats (dones, LGTB+, persones racializadas, amb discapacitats, etc.) mostra que és un gènere que avui dia dóna cabuda a tothom, perquè qualsevol pot imaginar la influència que la ciència i la tecnologia tenen sobre la seva vida”, comenta Cristina Jurado, escriptora, traductora i editora de la revista especialitzada Supersonic.

Qui Si una escriptora de ciència-ficció era una cosa atípica fins fa ben poc, una escriptora negra de ciència-ficció ho és encara més. La Ciència-ficció de Octavia E. Butler és fora dels cànons en la majoria dels casos … una de les las pioneres de l’afrofuturisme.

Per què Des de finals dels 1980s, una dels corrents més importants en antropologia ha estat l’estudi dels éssers humans en el context de les relacions amb altres éssers biològics i amb entitats inanimades. La percepció mediambiental i les relacions entre espècies, han contribuït a un canvi de perspectiva en el segle XXI en les disciplines antropològiques. els escrits de Octavia Butler apareixen com a pioners en la literatura, en general. Aquesta autora ja plantejava la relativització del lloc dels éssers humans dins del conjunt dels altres éssers biològics no solament en el planeta terra sinó en l’univers. La lectura d’aquests i altres textos de Butler, per tant, s’han fet indispensables també per a entendre i conèixer millor idees que antecedeixen a les noves propostes ” antropològiques, i pensar en els abastos i límits dels nous enfocaments que s’estan desenvolupant.

Com Lectura a viva veu (castellà) cada dijous i divendres de 19 a 20 hores emetent en directe des de l’univers.